wpccb9553c.png
wp70aaaf68.png
wp38c49556.png
wp860b381a.png

Draagbare objecten

“Textiel manifesteert zich per definitie in de ruimte.
Om deze ruimtelijkheid nog duidelijker tot zijn recht te laten komen werd in het begin van de 80-er jaren het menselijk lichaam gekozen als drager van de objecten. Hieruit ontstonden kledingvormen die de driedimensionaliteit, de ware aard van textiel, tot zijn recht lieten komen.

De functiewisseling is ook in deze collectie waar te nemen. De kleding is goed draagbaar, soepel en van een eigenzinnige elegantie, zoals dit ook te zien is in de videoproduktie Tubes.

Tegelijkertijd kunnen de stukken beschouwd worden als zelfstandige textielobjecten.
De kleding wordt in één geheel geweven waarbij gebruik wordt gemaakt van dubbele weefsels en prachtige materialen en heeft een fijnzinnig raffinement.”

(Herman Scholten)

Opdrachten

In het kader van het ‘kleine opdrachten-beleid’ van de Gemeente Amsterdam werd de opdracht verleend om in twee blokken sociale woningbouw voor het trappenhuis en gevelplint een ‘anti-graffity’ tegelwand te ontwerpen.

Geweven of geborduurde tafelkleden

Het geweven tafelkleed  kan op 30 verschillende manier worden neergelegd.

Er is slechts één ontwerp voor de geborduurde tafelkleden, maar het ontwerpsysteem maakt het mogelijk talloze variant-ontwerpen te maken die ook nog eens door andere vormen een ander karakter krijgen.

Geweven of geborduurde gordijnen

In 1992 kwam ik bij ZSK in Krefeld in aanraking met de mogelijkheden van borduren met behulp van computergestuurde machines. Het was verrassend te merken dat de knowhow die ik had opgedaan tijdens het weven en het ontwerpen van industrieel vervaardigde weefsels mij zo ten goede kwam tijdens het ontwerpen van borduursels.

Mijn geborduurde stoffen bestaan uit verschillende ontwerpen die enkel, maar ook in lagen over elkaar heen geborduurd kunnen worden. Niet één ontwerp dat duizend keer gereproduceerd wordt, maar duizend varianten op een ontwerp.